Home » Blog » Fotografia De Produs – Un Element Esențial Al Vânzărilor Online

Fotografia De Produs – Un Element Esențial Al Vânzărilor Online

Fotografie de produs - Fotograf Timisoara - Servicii foto - pentru companii

Fotografia de produs – Vivo Media: fotografie comercială de calitate în Timișoara. Un magazin online are succes dacă fotografiile de prezentare sunt bine realizate și atractive. Și asta pentru că, în acest caz, cumpărătorii nu pot să intre în magazin și să testeze produsul de care sunt interesați înainte de a-l achizitiona. Magazinele online sunt nevoite să înlocuiască această testare cu fotografii, video și o descriere text.

Fotografia de produs – imagini pentru crearea identității vizuale a afacerii.

Această identitate ar trebui să fie prezentă peste tot, de la designul magazinului la felul cum sunt concepute campaniile pentru social media. Aceasta le vorbește clienților despre respectiva afacere. Imaginile folosite transmit tocmai acestă identitate vizuală. Fotograful este conștient de acest aspect și se urmărște ca imaginiile realizate de el să îndeplinească și acest criteriu.

Mai există și o discuție despre valoare percepută a unui produs în ochii clientului. Dacă pe două website-uri concurecte există două produse asemănătoare, cu prețuri aproape egale, pe care dintre ele îl va alege clientul? Prin natura lucrurilor, va alege acel produs care arată cel mai bine. O fotografie chiar face cât o mie de cuvinte în acest context și poate să spună multe despre mărimea, forma, culorile, materialul sau calitatea construcției produsului respectiv. Prin urmare nu e surprinzător că o fotografie bună poate să atragă clienții.

Pentru a maximiza valoarea unei fotografii de produs se ține cont de:

  • Valoarea simplității. Este de dorit ca lucrurile să se simtă și să fie minimale și fluide. Eliminarea elementelor ce sunt în plus în cadru și focalizarea pe produs crează imagini versatile, ce pot fi folosite în scopuri diferite. De asemenea ajută la creșterea valorii percepute a produsului și a identității de marcă a companiei.
  • Contextul dintre produs și fundal. Mai ales pentru imaginile în serie, unde consistența fundalului ajută ca atenția să rămână concentrată pe produs.
  • Designul websiteu-lui de prezentare. De ce fel de imagini e nevoie? Pe lat, pe înalt, pătrate? E nevoie de spațiu pentru text lângă produs?
  • Prezentarea produsului din diferite perspective. Adică cadre normale, de detaliu, fotografii făcute de sus, de la nivelul produsului etc.

În concluzie, investiția în fotografia de produs de calitate este un element cheie al vânzărilor online. Colaborarea cu un fotograf de încredere, care poate să pună în valoare produsele, este modul cel mai eficient de a obține fotografii de calitate.

Scroll to Top
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Salutare!
Folosește opțiunea rapidă și scrie-ne direct pe WhatsApp!