Home » Blog » Videografie De Nuntă Sau Cinematografie De Nuntă?

Videografie De Nuntă Sau Cinematografie De Nuntă?

Videografie De Nunta Sau Cinematografie De Nunta - VIVO MEDIA

Videografie sau cinematografie de Nuntă

Atunci când cineva caută servicii foto-video pentru nuntă o să întâlnească următorii termini: videografie de nuntă, cinematografie de nuntă, videograf de nuntă, cameraman de nuntă. Întrebarea la care încercăm să dăm răspunsul în acest articol este care este diferența între videografie și cinematografie. Și de ce este important pentru miri să știe diferența între cele două.

Videografie de nuntă

Videografia de nuntă are drept scop documentarea momentelor din ziua nunții de la început până la sfârșit. Filmarea se face într-un stil documentar, de reportaj, pe măsură ce evenimentele au loc. Camera urmărește desfășurarea evenimentelor din unghiul cel mai potrivit. Videograful nu interacționează prea mult cu cei prezenți, încercând să fie cât mai discret. În mod uzual se folosesc obiective cu unghi mai larg de cuprindere, atât pentru a surprinde cât mai mult din ce se întâmplă, cât și pentru a avea o profunzime de câmp mare (adică să fie cât mai mult din acel cadru clar și în focus). Sunetul este de obicei înregistrat de cameră, cu sau fără ajutorul unor microfoane externe. Uneori se poate folosi și un reportofon pentru o mai bună fidelitate a înregistrarii audio.

Produsul final este un film al nunții, de obicei cu o lungime mai mare, ce conține aproape toate evenimentele care au avut loc. Videograful de nuntă se va asigura că a înregistrat, într-un mod cât mai profesionist și folosind echipament de cea mai înaltă calitate, momentele nunții. Montajul este, de obicei, unul linar și fără foarte multe efecte speciale. Scopul lui este ca mirii să rămână cu o înregistrare care să amintească de momentele frumoase din ziua nunții lor.

Cinematografia de nuntă

Cinematografia de nuntă este despre a spune o poveste. Cinematografia de nuntă este o formă de artă ce îmbină creativitatea celor care filmează cu abilitatea lor de a spune povești vizuale. Când se filmează cinematic, se caută momentele în care mirele și mireasa își zâmbesc, când unul din părinți își șterge o lacrimă. Se aleg unghiuri de filmare creative și diverse. Pentru asta e nevoie de o echipă video formată din cel puțin doi membrii. Unul dintre ei are sarcina de a captura momente din eveniment (dar nu întreg evenimentul) într-un mod mai documentar (după cum este descris mai sus la videografia de nuntă). Celălalt – sau ceilalți membrii, dacă mirii au decis să contracteze o echipă mai mare – au libertate de mișcare. Caută în permanență acele momente și unghiuri care o să faca filmul nunții captivant.

Uneori, videografii vor solicita mirilor sau persoanelor prezente să facă ceva. Se folosesc atât obiective cu unghi larg de cuprindere, cât și teleobiective. În felul acesta se surprind detalii uimitoare. Camerele acestor videografi sunt într-o mișcare controlată și fluidă, ce va aduce un plus de dinamism. Evident, că o echipă de trei videografi, va putea să filmeze într-un mod mai creativ decât una de doi. O echipă mai mare va permite folosirea de drone și macarale video. Materialul filmat este editat artistic, montajul final fiind o îmbinare din cadrele luate cu cele două sau trei camere. Editarea presupune și corectii de culoare acolo unde este cazul. Durata acestuia este mai scurtă, fiind însă mai dens. Se folosesc melodii cu impact care să susțină imaginiile și acțiunea.

Videografia vs Cinematografia de nuntă

Având informațiile de mai sus, mirii pot să decidă ce fel de filmare doresc pentru nunta lor. Videografia de nuntă și stilul documentar este mai puțin solicitantă atât din punct de vedere financiar, cât și ca implicare activă a mirilor și a persoanelor prezente la eveniment. Cinematografia de nuntă presupune costuri mai ridicate, o implicare conștientă a mirilor – atunci când le este solicitat acest lucru de către videografi – în filmare. Însă și rezultatul va fi un film al nunții mult mai artistic, mai dinamic, mai captivant de urmărit.

 

Scroll to Top
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Salutare!
Folosește opțiunea rapidă și scrie-ne direct pe WhatsApp!