Fotografie Imobiliară Timișoara

Fotografie imobiliară

Fotografie imobiliară Timișoara

Fotografia imobiliară reprezintă acele imagini ce au drept scop prezentarea unei proprietăți, fie că vorbim despre o locuință (casă, un apartament), spații de birouri, sediu de firmă sau orice alt spațiu comercial. Scopul acestor fotografii este de a facilita vânzarea, închirierea respectivei proprietăți sau prezentarea ei clienților și potențialilor parteneri de afaceri.

Fotografia imobiliară bine realizată reprezintă o parte importantă din elementele necesare unei vânzări sau a funcționării unei afaceri. De vreme ce mai toți cumpărătorii și clienții caută online, fotografiile imobiliare de calitate reprezintă una din cele mai bune metode de a pune în valoare un anumit spațiu.

Existe mai multe tipuri de fotografie imobiliară. Prezentăm în continuare câteva dintre ele.

Fotografia imobiliară pentru locuințe

Fotografiile sunt făcute diverselor apartamente, case, case de vacanță sau cabane. Fotograful realizează imagini atât cu interiorul locuințelor, cât și cu exteriorul clădirilor. Numărul de fotografii editate diferă în funcție de mărimea proprietății. Potențialii clienți pentru acest gen de fotografie imobiliară sunt agențiile imobiliare, agențiile ce închiriază apartamente în regim hotelier și persoanele fizice ce doresc să își vândă sau să închirieze o locuință.

Fotografia imobiliară comercială

Reprezintă acele fotografii care au scop comercial, iar clienții sunt de obicei companii. Sunt fotografii de prezentare a unui sediu de firmă, a unei locații (de exemplu un restaurant, o cafenea, o sală de evenimente) sau a unei unități industriale (de exemplu o hală de producție, o fabrică). Scopul fotografiilor este de a promova respectivul spațiu. Aceste fotografii ajung să fie pointate în pliante, reviste, bannere sau să fie publicate pe un website și pe rețelele de socializare.

Fotografia arhitecturală comercială

Este considerată de mulți specialiști ca un gen aparte, diferit față de fotografia imobiliară. Reprezintă acele fotografii făcute complexelor imobiliare sau unor clădiri individuale. Există o cerere tot mai mare de fotografii aeriene, caz în care o dronă echipată cu cameră foto de calitate este esențială. Scopul acestor imagini este de a evidenția calitatea construcției, funcționalitatea, designul, integrarea clădirii în peisaj. Clienții sunt de obicei dezvoltatorii imobiliari, firmele de construcție design sau arhitectură.