De ce să alegi un fotograf profesionist pentru ziua nunții?

Una din deciziile pe care le vei avea de luat când îți planifici nunta este dacă vei angaja un fotograf profesionist sau vei ruga un prieten ce are o cameră  foto performantă să surprindă momentele frumoase din acea zi. Există o expresie ce spune că “primești pentru ceea ce plătești” și o alta ce spune că “tot cu ce rămâi din ziua nunții sunt fotografiile”.  Ambele sunt adevărate.

În ultima perioadă de timp din ce în ce mai mulți fotografi amatori își oferă serviciile pentru a realiza fotografii la nunți sau alte evenimente de familie. Asta face dificil pentru un cuplu de tineri ce urmează să se căsătoreasca să aleagă între un astfel de fotograf, un prieten de familie binevoitor sau un fotograf cu adevărat profesionist. În următoarele paragrafe vă vom arăta de ce ar trebui să alegi un fotograf profesionist si cum să îl recunoști.

Fotografia de hobby a devenit tot mai atractivă pe masură ce camerele digitale au avansat, iar prețul unei camere foto pentru începători a scăzut. Cu toate că aceste camere sunt bune, nu vor putea să facă față fiecărei situații. De exemplu, o cameră cu adevărat profesionistă poate “să vadă în întuneric”, în timp ce un DSLR pentru începători, chiar dacă arată bine, nu va putea să dea rezultate bune într-o situație când avem lumină redusă .

Fotografii de nuntă profesioniști investesc în echipament care să asigure că cei care sunt clienții lor beneficiază de tot ce tehnologia de ultimă oră poate să le ofere. Pe lânga camere,  în trusa foto a unui fotograf profesionist se mai găsesc numeroase obiective, echipament pentru iluminat, echipament de rezervă etc.

Un fotograf profesionist va ști totul despre echipamentul lui. Va putea să se adapteze rapid și eficient fiecărei situații de iluminare făra a pierde timpul. De unde ști că fotograful poate să facă asta? Totul ține de experiență. Caută portofoliul acelui fotograf și vezi ce fel de fotografii a făcut în diferite condiții de iluminare: zi cu soare, zi innourată, iluminare redusă – de ex fotografiile făcute în biserică.

Fotograf profesionist nunta timisoara - Vivo Media

Cum este de fapt un fotograf profesionist de nunta?

Un fotograf profesionist, în absența unui coordonator de evenimente, va putea să preia acest rol. Va putea să vă sfătuiască pentru a asigura o bună desfășurare a evenimentului. Va fi unul din puținii oameni care o să știe ce se va întâmpla în ziua nunții tale până la ultimul detaliu. Va ști când să intre în scenă și când să se retragă ca să lase evenimentul să se desfășoare mai departe. Din nou, asta ține de experiența fotografului.Dar dincolo de asta, fotograful va fi cu tine întreaga zi; alegeți cu grijă fotograful pentru că acesta ar trebui să vă facă sa vă simțiți comfortabil, relaxați și să vă transmită încredere.

Un fotograf de nună profesionist știe din ce unghiuri să fotografieze, știe cum să vă faca să aratați bine în fotografii, va ști cum să vă spună să stați, unde să vă uitați, iar în timpul acesta să se asigure că hainele sunt aranjate și părul vă stă bine. Totul se întâmplă în câteva secunde, astfel încât timpul să nu fie irosit.

Un fotograf profesionist va avea un stil consistent. Urmăriți postarile acelui fotograf pe paginile lui de socializare. O să observați în curând un anumit stil. E nevoie de ani ca acest stil să fie dezvoltat, vine din experiență și din a face ceea ce iți place cu adevărat.

O parte foarte importantă a fotografiei de nuntă este post procesarea. Ce se întâmplă cu fotografiile voastre după ce nunta e gata? Asigură fotograful copii de rezervă ale acestor fotografii? Programele de editare nu au în mod direct rolul de a modifica o fotografie, ci de a îmbunatații fotografiile sau de a remedia unele imperfecțiuni. Rezultatul final depinde de cunoștiințele fotografului de a lucra cu aceste programe.

In final, vorbim despre modul de predare a fotografiilor. Există pe piață o varietate mare de albume. Acestea ar trebui să fie de calitate ridicată, iar clienții să poată să vadă calitatea printului.

Vezi aici portofoliul fotografilor Vivo Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *